Welkom

Wij zijn Diane en Octaeve, en we heten jullie van harte welkom op de website van onze kennel.

Na enkele jaren als Ierse Setter eigenaars, besloten we in 1993 om met een kennel te starten.

Ons eerste nestje Ierse Setters werd geboren in 1993. Het was een nest van 11 puppies. Uit ons tweede nestje werden opnieuw 11 puppies geboren. We besloten om 1 reutje te houden. We noemden hem "Umber". Dit bleek uiteindelijk een bijzonder goede keuze te zijn want "Umber" werd onze eerste zelf gefokte kampioen. Hij werd de vader van vele puppies in binnen en buitenland. In onze kennel hebben we ook kinderen en kleinkinderen van hem die ondertussen kampioenen zijn geworden.

We besloten ook om er een tweede ras bij te nemen, met name de Engelse Setter. Het karakter van deze Setter is nog zachter dan dat van de Ierse Setter. De twee rassen leven bij ons thuis in perfecte harmonie. Onze eerste Engelse Setter was "Romance", een tri-color teef. In mum van tijd werd ze kampioen. In 1996 had ze haar eerste nestje. Het was een nestje van 10 puppies warvan we een reutje "UNO" hielden. Uit haar tweede nest hielden we een teefje "Yamina".

Jammer genoeg hebben we al afscheid moeten nemen van "Romance", "Umber" en "Uno", ze leven verder in onze herinnering en in hun kinderen en kleinkinderen.

Veel Setter plezier,

Diane & Octaeve